home

coaching
home

 

Schildercursus

Cursus 1 Met verve!

In deze cursus ligt het accent op losmaken, in beweging komen, verwonderen, je eigen inspiratiebronnen ontdekken en niet te vergeten genieten! Op weg gaan, ontdekken en verrast worden in de wereld van materialen, vormen en kleuren. Je leert en ervaart de verschillende mogelijkheden van schilder- en tekenmaterialen als gouache, aquarel, acryl, inkten en krijtsoorten. Schildermotieven zijn o.a. vormen, lijnen, kleuren, kleurwerking, textuur en compositie. Door middel van doelgerichte opdrachten worden schildervaardigheid, durf, persoonlijke creativiteit en expressie vergroot.

Je gaat op meerdere manieren verf aanbrengen op je papier of doek, met je kwasten , spatels, sponzen. Doordat je niet gericht bent op het eindresultaat, ontdek je manieren van uitdrukken in de materialen en verfsoorten, die je niet van te voren zou hebben bedacht.Misschien is het je ook wel eens opgevallen datook in d ekunst veel mensen hetzelfde doen. Onze hersenen houden van vaste patronen maar juist het loslaten van ingesleten patronen levert bijzondere momenten en beelden op. Al experimenterend ontwikkel je je eigen vakmanschap. En met dat gereedschap in handen kun je het creatieve avontuur en je eigen inspiratie omzetten in authentieke beelden.

Muziek, gedichten, eigen teksten, kijken naar werk van andere kunstenaars en een palet vol opwarmoefeningen, zijn middelen om je creativiteit te prikkelen. Je maakt je vaardigheden eigen die je ook zelf kunt toepassen. Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan materialen, technieken, kleurenleer en beeldopbouw. De cursussen zijn zo opgebouwd dat je zowel als startende maar ook als meer ervaren cursist, ruimschoots aan je trekken zult komen. Dit alles gebeurt in een ontspannen sfeer, waarin er ruimte is om dingen uit te proberen zonder kritisch beoordeeld te worden en waarin je zelfvertrouwen kan groeien. De groepsgrootte bij de cursussen is max.6 deelnemers. Deze cursus wordt als blok van 8 lessen aangeboden.

Start maandagmiddag 10 september 2018 :
Maandagmiddag 13.30-16.00 uur.
Kosten: € 235,00 voor 8 lessen, incl. kwalitatief goed materiaal, koffie, theeKorte cursus: Experimenteel schilderen en gemengde technieken

In deze cursus leer je welke materialen je allemaal kan combineren. Je kan naar hartelust experimenteren zonder zelf veel materialen aan te hoeven schaffen. Veel materialen zijn heel gemakkelijk zelf te maken of te mengen. Ook leer je verrassende druktechnieken te gebruiken in je werk. Spannende combinaties van huishoudelijke, gevonden en bekendere materialen. Een enorme boost voor je gebruikelijke manier van werken. Zowel voor beginners als de wat meer ervaren schilders.

Deze kortere cursus van 4 weken start 21 september 2018, op vrijdagochtend van 9.30-12.00 uur en vindt eens in de twee weken plaats.
Kosten: € 120,00 voor 4 lessen, incl. kwalitatief goede materialen, koffie, thee.

Mocht je liever individueel aan de slag gaan, neem dan gerust contact met me op, er is ook een individueel traject afgestemd op jouw wensen te volgen.
Reacties deelnemers:

Bedankt voor dit schilder avontuur en de inspiratie in Inspirit! Heerlijk om te doen, al die prachtige materialen uit te kunnen proberen, fijn om hier te zijn.

Liesbeth.

Je begeleiding is heel inspirerend en het is heerlijk niet te hoeven presteren. Hier kan ik helemaal mezelf zijn.

Robert

Nooit gedacht dat ik dit in me had, je hebt me echt anders leren kijken, naar mijn eigen werk maar ook naar dat van anderen. Ik krijg zelfs complimenten uit mijn omgeving!

Groet, Marco.


Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 


 
workshops
impressies
Marokkoreis
contact
cursussen
angeline