home

 

10/11 daagse Inspiratiereis naar Marokko           

november 2018  /  € vanaf 950,00 excl. vliegticket. Verlenging mogelijk.

…een authentieke en verrijkende ervaring….

Inspiratiereis naar Marokko


…een authentieke en verrijkende ervaring…. In het najaar van 2018 organiseert Atelier Inspirit weer een unieke reis naar Marokko, een betoverend land met een enorme verscheidenheid aan landschappen, cultuur, kunst, smaken geuren, kleuren en mensen. Tien/elf dagen genieten, uitrusten, je laten inspireren, verwondering, heerlijke maaltijden, kleurrijke taferelen, imposante natuur, niets te hoeven, alles te mogen! En aan het eind van de reis als herinnering, je eigen unieke reisverslag in beeld en woord.

Ontdek het roze van de koningsstad Marrakech, de wit besneeuwde bergtoppen van het Atlasgebergte, het geel van de woestijn, de gastvrijheid van de bewoners, de smaak van munt, kaneel, koriander en komijn. Dompel je onder en ervaar de mystiek, de betovering, de drukte van de stad en de absolute rust van de woestijn. De reis start in Marrakech, de stad en haar omgeving lijken voor bezoekers vaak het decor van een verhaal uit Duizend-en-een-nacht, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Overal in de kleine, nauwe straatjes en pleinen vind je de souks, waar werkplaatsen voor allerlei soorten kunst en ambachten te vinden zijn en je de handwerkers aan het werk kunt zien. Het beroemde Djemaa el Fna plein zal zeker tot je verbeelding spreken. In de namiddag wordt het plein steeds drukker en 's avonds is het gevuld met verhalenvertellers, dansjongens die de Chleuh dansen, magiërs, trommelaars, verkopers van traditionele medicijnen, enzovoorts. 's Nachts zijn er tientallen eetkraampjes, waar je van de meest heerlijke gerechten kunt genieten. Waar vind je nog een glas versgeperste sinasappelsap voor 4 dirham, 35 eurocent? En een bezoek aan een authentiek badhuis, de hammam mag zeker niet ontbreken!

Onderweg naar het zuiden ligt de stad Ouarzazate op 1160 m, op het kruispunt van de Draa-vallei en de Dade. De naam Ouarzazate komt van een Berberse uitdrukking die 'zonder lawaai' of 'zonder drukte' betekent. Je wordt er tijdens de wandeling die we daar gaan maken aangenaam verrast door de wonderbaarlijke en spirituele atmosfeer die er heerst.

Na de ochtendyoga en een lekker ontbijt laten we Ouarzazate achter ons en rijden door een zeer gevarieerd landschap, één van de meest vruchtbare valleien van Marokko, de Draa Vallei in. Deze vallei met haar prachtige palmplantages met oleanders, vijgen- en granaatappelbomen, is een groot contrast met de omliggende dorre woestijn.Via de laatste palmoase rijden we M'Hamid binnen en worden we verwelkomd door onze begeleiders Mokhtar en Mohammed. Zij organiseren reizen met een eerlijk en eenvoudig karakter, waarbij respect en zelfvoorziening belangrijke waarden zijn.
Overheerlijke tajines, zelfgebakken brood, Marokkaanse muntthee en niet te vergeten rust en ruimte. Wat doet die woestijn toch met je... de stilte en ruimte hebben niet alleen een rustgevend maar ook een verfrissend effect. Je kunt de nacht buiten doorbrengen en in slaap vallen onder de sterrenhemel of je terugtrekken in de bivouactent. De eerste twee dagen brengen we door in en om de bivouac, een eenvoudig tentenkamp gemaakt van leem en kamelenhaar. We kunnen er mooie wandelingen maken, door oases en woestijnduinen, je kan natuurlijk ook gewoon een paar uurtjes luieren en genieten van de rust. Na geacclimatiseerd te zijn trekken we met kamelen en een minimum aan ballast verder de woestijn in. We dompelen ons onder, lopen, wisselen soms wat uit, stilte, mijmeren in ons eigen ritme en worden langzaam aan stiller en stiller...

Praktisch:
De sferen, de schoonheid, de contrasten, de landschappen, en de stilte zijn een oneindige bron van inspiratie en mogelijkheden tot verbeelding. We gaan op stap met natuurlijke materialen zoals houtskool, krijt en pigmenten. Inspirerende introducties, met aandacht- en schetsoefeningen helpen je om aan de slag te komen. Je werkt individueel in eigen tempo en ritme, daarmee heb je ook ruimte voor eigen initiatief en experiment.

…Authentiek en verrijkend… Met een schat aan verrijkende indrukken en je eigen Marokko Beeld Boek reizen we via Marrakech rustig aan terug naar Nederland.

Wil je graag meer weten over data en prijzen, en andere praktische zaken, aarzel dan niet om contact op te nemen.
www.inspiritreizen.nl

(de link functioneert niet... dus zelf even het adres intypen)
cursussen
workshops
coaching
angeline
impressies
Marokkoreis
contact
home