home

 

Schilderworkshops - Creatieve bijeenkomsten - Teambuilding.


Workshop Tweeluik: De schoonheid van vergankelijkheid

Vergankelijkheid is een prchtig onderwerp om mee aan de slag te gaan. Voorbeelden genoeg, in en om het huis, de natuur, jezelf. Hoe ga je om met vergankelijkheid in een wereld waarin alles maakbaar lijkt? De rimpels in onze huid vertellen hoe we leven, hoe we lachen, hoe we denken. Schimmels in de natuur helpen om materiaal af te breken en hebben zo hun ook hun eigen schoonheid.

Een tweeluik waarin je al experimenterend met dit thema aan de slag gaat.

Al schilderend ontdek je hoe je inspiratie om kan zetten in beelden.


Twee maal vrijdagmiddag 13.30-16.30 uur.
20 april 13.30-16.00 uur
18 mei 13.30-16.00 uur
Er wordt op een expressieve en creatieve manier gewerkt waarbij je leert los te laten en je intuďtie te volgen en verder te schilderen zonder jezelf te beoordelen of beoordeeld te worden. De lessen kunnen als geheel maar ook als losse workshops gevolgd worden.

Kosten:

Losse workshop € 45,00 Als tweeluik: € 80,00(incl. materiaal)


Workshop: Stil(l)even
Vrijdagmiddag 21 juni 2018 13.30-16.30 uur

…… Thema: Stil(l)even.
Voor deze workshop neem je drie voorwerpen mee die voor jou waardevol zijn, die een speciale betekenis voor je hebben. Daarmee gaan we aan de slag. Stilleven, maar dan anders,je laat je onderbewuste meespreken. Niets vaags , maar heel concreet. Stap voor stap kom je tot beelden die tot de verbeelding spreken. De beelden die ontstaan leveren je een schat aan informatie. Misschien hebben de beelden wel een mooie betekenis of boodschap voor je.

Kosten:

Middagworkshop 13.30-16.30 uur €45,00 (incl. materiaal, koffie/thee/lekkers)


--------------------------------------------------------------------------------

Groepsworkshop, bedrijfsuitje, teambuilding en vrijgezellenfeestje, vriendinnendag, familiereünie, personeelsfeest, afscheid, jubileum, kick-off, feestelijke bijeenkomsten.Met je team of een groep collega's en medewerkers op een andere manier aan de slag. Dat levert vaak veel plezier en bijzondere resultaten op. Wat de aanleiding ook is, Atelier Inspirit organiseert graag onvergetelijke creatieve workshops waar later nog met veel plezier aan terug gedacht zal worden.

Zin in een creatieve uitspatting? Neem dan samen met collega's, familie of vrienden eens deel aan een schilderworkshop bij Atelier Inspirit. Atelier Inspirit verzorgt workshops in eigen atelier of op locatie(mobiel atelier, geen limiet aan aantal deelnemers), waarbij de deelnemers individueel of in groepsverband aan de slag gaan met hun eigen creativiteit. Voor een schilderworkshop bij Atelier Inspirit hoef je geen ervaren schilder te zijn. Plezier in het schilderen staat centraal. Het gaat niet om de prestatie maar om de beleving! De workshop is geschikt voor jong en oud en gegarandeerd een leuke en gezellige uitdaging. De volgende workshops zijn voorbeelden om u alvast op een idee te brengen.

"Alles uit de k(w)ast" Hoe ontstaat en maak je een abstract schilderij?
Met een zelfgekozen of aangedragen thema al experimenterend onder begeleiding aan de slag.
"Groeten uit....."
Een vakantie moment of herinnering vastleggen op doek of papier. Met mooi weer staan de ezels buiten! Landschap, dieren, mooie luchten, aan onderwerpen geen gebrek!
"Pannen Potten en Penselen"
Pannen en potten, tafels, stoelen, koffiekannen en andere voorwerpen uit de keuken worden door de Nederlandse kunstenaar Klaas Gubbels op een geheel eigen manier ‘plat’ vormgegeven op doek en papier. Het monumentale of juist intieme karakter in zijn werk, van voorwerpen die we allemaal kennen, maakt zijn werk zo aantrekkelijk.
"Geen kunst!".
Geïnspireerd worden door kunstenaars als Miro, Klee en Kandinsky. Hoe is het om bewust punten, lijnen en vlakken te gebruiken. Oneindig veel variatiemogelijkheden met een verrassend resultaat!

Er wordt geschilderd op doek en/of papier met acryl en gouache verf.





Teambuilding.

In onze huidige maatschappij met veel aandacht voor cijfers en feiten, (linker hersenhelft) gebruiken we steeds minder onze creativiteit.De mens is een gewoontedier, ook op ons werk hebben we de neiging vast te houden aan ingesleten patronen en werkwijzen. Maar dan, als iedereen een kwast in de hand heeft is iedereen weer gelijk aan elkaar en hebben we allemaal dezelfde kennis en vaardigheden ten aanzien van dat lege doek dat voor ons staat! Kan je samen een schilderij maken? Bestaand uit één heel groot doek of juist meerdere kleine doeken. Ja, dan leer elkaar wel op een heel andere manier kennen. Je ontdekt dan ook hoe er binnen jouw team afspraken gemaakt worden, hoe de rollen verdeeld zijn. Het is mogelijk dat je dan inzichten krijgt om anders met elkaar om te willen gaan, hoe wil je samenwerken en welke afspraken wil je daar over maken.

Aan het eind van de workshop is er een blijvende herinnering in de vorm van een eigen gemaakt kunstwerk dat misschien zelfs een mooie plek verdient binnen het bedrijf.

Creatieve teambuilding kan ingezet worden om patronen zichtbaar te maken en om ze te doorbreken. Maar ook om eens op een heel andere manier met elkaar om te gaan en elkaars kwaliteiten en talenten eens vanuit een ander perspectief te ervaren.

Al met een workshop van één dagdeel, zult u de sfeer en de ruimte ervaren die er optreedt als beide hersenhelften aangesproken gaan worden. Die investering verdient zich al gauw terug door meer creativiteit en inspiratie bij uw werknemers.

Voor organisaties en bedrijven wordt er in samenspraak met U een maatwerk workshop, ontworpen en gepresenteerd. Daarbij staat de aanleiding en doelstelling voor de creatieve inspiratie workshop centraal.

De workshops kunnen op een bijzondere locatie maar ook in uw eigen bedrijf, school of locatie, verzorgd worden. Atelier Inspirit organiseert ook graag arrangementen met een culinaire touch en heeft daarvoor goede samenwerking gevonden met verschillende ondernemers en cateraars, zowel in de regio als daarbuiten.

--------------------------------------------------------------------------------

Reacties deelnemers:


Zeer geslaagde en goed georganiseerde workshop waarbij alle 120 gasten hun deel geleverd hebben voor een gezamenlijk kleurrijk kunstwerk voor de nieuwe vestiging. Goed toegesneden op doelgroep, locatie(Dierenpark Emmen) en de organisatie was tot in de puntjes verzorgd!
Gemeente Emmen.





Beste Angeline, de workshop die we van jou hebben gehad in De Chaoot in Sleen (eten én schilderen) vond ik heel erg leuk en inspirerend. Doordat jij voorbeelden gebruikte van de expressionisten Kandinsky, Klee, Miro, waar ik heel erg van houd, lukte het mij ook om voor het eerst van mijn leven een schilderij te maken. Ik ben geïnspireerd om het vaker te doen en heb zelf een schilderskist aangeschaft! Ik zou ook graag eens een schildercursus bij jou volgen.
Hartelijke groet,

Margreet S.

Beste Angeline, mijn man en ik vonden de manier waarop je "lesgaf" bij het afscheid van George erg leuk. Je kreeg met je manier van begeleiden iedereen aan het schilderen. Een leuke avond dus!
Hartelijke groet,
José M.

Hallo Angeline, door jouw enthousiaste en bevlogen introductie kreeg je iedereen aan het schilderen en aan de stilte die er tijdens het werken ontstond, kon je merken dat iedereen het erg goed naar zijn zin had. De resultaten pronken nu in onze woonkamers! Ga zo door!

Groetjes van de Vriendengroep uit Gelderland.
--------------------------------------------------------------------------------

Prijzen schilderworkshops: 8 - 14 personen: vanaf €35,00 per persoon.
Voor grotere groepen kunt U een offerte op maat aanvragen.
(naar contactformulier)

Op locatie of op maat:
Heb je zelf een groep bij elkaar of wil je buiten dit programma om schilderen?

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.


 
home
impressies

 

cursussen
workshops
coaching
angeline
Marokkoreis
contact